Microsoft stopt op 15 juni 2022 met de support van Internet Explorer 11, zo heeft het techbedrijf aangekondigd. Alleen op Windows 7, Windows 8,1, Windows 10 LTSC en Windows 10 Server blijft Microsoft de browser ondersteunen. Op alle andere Windowsversie zal IE11 worden vervangen door Edge.

Volgens Microsoft is Edge niet alleen veiliger en biedt het een modernere browse-ervaring, het ondersteunt via de Internet Explorer-mode ook legacy websites en applicaties. Als eerste zullen Microsoft 365 en andere applicaties van het techbedrijf Internet Explorer 11 vanaf 17 augustus dit jaar niet meer ondersteunen. Op 15 juni 2022 zal daarna de support van de browser volledig worden beëindigd.

Thuisgebruikers die nog met Internet Explorer 11 werken worden opgeroepen om voor volgend jaar 15 juni naar Edge over te stappen. In het geval van organisaties kan het zijn dat die nog van honderden legacy IE-gebaseerde websites en apps gebruikmaken. Voor deze organisaties heeft Microsoft een stappenplan opgesteld en laat weten dat de Internet Explorer-mode in Edge tot minstens 2029 zal worden ondersteund.

Source