Microsoft heeft een extensie voor Google Chrome en Mozilla Firefox ontwikkeld die ervoor zorgt dat onbetrouwbare websites in een aparte door Edge aangemaakte container worden geopend. Dit moet ervoor zorgen dat een eventuele aanval of malware geen toegang tot het systeem krijgt.

Windows Defender Application Guard werd vorig jaar mei aan Windows 10 Professional toegevoegd en was al in Windows 10 Enterprise aanwezig. De technologie werkt alleen met Microsoft Edge. Zodra Edge ziet dat de gebruiker een onbetrouwbare website wil bezoeken wordt er via Microsofts eigen virtualisatiesoftware een container aangemaakt die van het systeem gescheiden is.

Om Application Guard naar andere browsers uit te breiden heeft Microsoft nu een aparte extensie voor Chrome en Firefox gemaakt. Beheerders kunnen een lijst van vertrouwde websites opgeven. Als de gebruiker een website bezoekt die niet op deze lijst staat wordt Application Guard actief en zal de site in een geïsoleerde versie van Edge laden. Zodra de gebruiker weer naar een betrouwbare website gaat wordt de standaardbrowser geladen.

Microsoft laat weten dat de extensie onder testers van Windows 10 wordt uitgerold en binnenkort voor iedereen beschikbaar zal zijn.

Image