De zakelijke beveiligingssoftware van Microsoft wordt ook beschikbaar voor Mac-gebruikers, zo heeft de softwaregigant vandaag aangekondigd. Het gaat om het Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) platform dat nu macOS ondersteunt en tevens is hernoemd naar Microsoft Defender ATP.

Volgens Microsoft moet het platform “next-gen” antivirusbescherming voor macOS gaan bieden. De softwaregigant maakte twee jaar geleden al bekend dat Windows Defender ATP ook antivirussoftware van derde partijen ging integreren om zo malware op Android-, Linux-, macOS- en iOS-apparaten te kunnen detecteren. “We gaan nu een stap verder door onze eigen oplossing als optie toe te voegen”, zegt Microsofts Eric Avena.

Via de software kunnen eindgebruikers zelf scans van hun systeem uitvoeren en eventuele dreigingen verwijderen, in quarantaine plaatsen of toestaan. Gebruikers kunnen ook geavanceerde instellingen instellen, zoals het in- of uitschakelen van real-time bescherming, automatische updates, cloudbescherming en het automatisch versturen van bestanden. Beheerders hebben bij sommige van deze opties de mogelijkheid om te voorkomen dat ze door gebruikers worden uitgeschakeld.

Eventuele dreigingen of detecties worden voor beheerders zichtbaar via het Microsoft Defender ATP-portal. Microsoft ATP ondersteunt macOS Mojave, High Sierra en Sierra. Op dit moment is het platform alleen als testversie voor Mac-gebruikers beschikbaar.

Image