Microsoft heeft een gratis beveiligingsdienst die politici, politieke partijen en politieke campagnes tegen cyberaanvallen beschermt ook in Nederland gelanceerd. AccountGuard, zoals de dienst heet, is beschikbaar voor politici op lokaal en nationaal niveau, maar ook voor denktanks, non-gouvernementele en non-profitorganisaties die zich met democratie en de integriteit van verkiezingen bezighouden.

De dienst waarschuwt voor cyberdreigingen, waaronder voor aanvallen door landen op de persoonlijke accounts van politici en hun personeel, alsmede op de systemen van de organisaties en partijen die ze vertegenwoordigen. Zodra Microsoft een aanval waarneemt zal het met de aangevallen organisaties samenwerken en helpen om hun systemen te beveiligen.

AccountGuard biedt organisaties ook informatie over het beveiligen van hun netwerken en e-mailsystemen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het instellen van multi-factorauthenticatie, het installeren van de laatste beveiligingsupdates en advies voor het instellen van systemen zodat alleen bevoegde personen er toegang toe krijgen. Verder biedt AccountGuard ook briefings en trainingen over trends op het gebied van cyberaanvallen en previews van nieuwe beveiligingsmaatregelen die normaal alleen beschikbaar zijn voor grote ondernemingen en overheidsinstellingen.