Microsoft helpt de Noorse aluminiumproducent Norsk Hydro met het herstel van systemen nadat het bedrijf eerder deze week door een omvangrijke ransomware-infectie werd getroffen. Wanneer Hydro weer volledig operationeel en hersteld is kan het bedrijf nog niet zeggen.

Hydro is één van de grootste aluminiumproducenten ter wereld. Afgelopen dinsdag werden verschillende bedrijfsonderdelen door de LockerGoga-ransomware getroffen, waarop besloten werd om verschillende fabrieken stil te leggen en op handbediening terug te vallen. In een update over het incident meldt Hydro dat het experts van Microsoft en andere it-partners heeft laten invliegen om de getroffen systemen te herstellen.

De ransomware-infectie zou geen veiligheidsdiensten hebben veroorzaakt en de meeste bedrijfsonderdelen zijn gewoon operationeel. Met name het onderdeel dat zich met aluminiumprofielen bezighoudt is zwaar getroffen en draait op het moment op 50 procent van de normale capaciteit. Sommige fabrieken van dit onderdeel zijn inmiddels herstart. “Het is echter nog onduidelijk hoelang het duurt om de it-operaties te herstellen”, aldus de aluminiumproducent. Ook weet het bedrijf niet wanneer het weer volledig operationeel is en wat de operationele en financiële gevolgen van de aanval zijn.