De meeste Amerikanen weten niet dat WhatsApp eigendom van Facebook is of wat https en private browsing precies doen, zo Dat stelt het Pew Research Center op basis van een online quiz die door meer dan 4200 Amerikanen werd gedaan.

Deelnemers aan de quiz kregen verschillende vragen voorgeschoteld. Zo weet 30 procent dat bij https het verkeer wordt versleuteld en kan 28 procent een voorbeeld van tweefactorauthenticatie herkennen. De werking van private browsing, waarbij het browsegedrag alleen voor andere gebruikers op dezelfde computer niet zichtbaar is, is bij 24 procent bekend.

Verder weet 29 procent dat WhatsApp en Instagram eigendom van Facebook zijn. Het verdienmodel van sociale netwerksites is wel bij de meeste ondervraagde Amerikanen bekend. 59 procent weet dat Facebook en andere sociale mediaplatformen hun geld via advertenties verdienen. Ook de werking van cookies en dat phishing op allerlei platformen kan voorkomen hebben de meeste deelnemers goed. De resultaten laten verder zien dat jongeren en hoger opgeleiden meer vragen goed hebben dan ouderen en lager opgeleiden.

Image

Source