Een Schots mediabedrijf heeft een medewerkster aangeklaagd die in ceo-fraude trapte, waardoor er omgerekend 220.000 euro naar criminelen werd overgemaakt. De medewerkster had verschillende e-mails ontvangen die van haar directeur afkomstig leken, zo meldt de BBC.

Het ging in totaal om drie e-mails waarin werd gevraagd om omgerekend 220.000 euro over te maken, wat de medewerkster ook deed. Volgens het mediabedrijf is er sprake van nalatigheid en was de medewerkster niet bevoegd om in naam van het bedrijf betalingen te verrichten. Ook zou de directeur de medewerkster en haar manager hebben verteld dat er geen betalingen moesten worden uitgevoerd.

Tijdens het uitvoeren van de drie transacties zou de medewerkster een waarschuwing over mogelijke scams hebben gezien. Vervolgens zou de vrouw hebben aangegeven dat ze de waarschuwing had gelezen, aldus de advocaten van het mediabedrijf. De advocaten van de medewerkster ontkennen dit. Tevens claimt de medewerkster dat ze geen training over online fraude heeft ontvangen. Het mediabedrijf heeft zo’n 123.000 euro van de vrouw geëist. Het resterende bedrag nadat de bank 97.000 euro had terugbetaald.