In een open brief aan de top van Microsoft vragen medewerkers van het bedrijf om te stoppen met het leveren van de HoloLens aan het leger van de Verenigde Staten.

De medewerkers willen niet dat het product dat zij ontwikkelen, wordt gebruikt om mensen te doden. In de brief schrijven ze dat ” ze niet bij Microsoft zijn gaan werken om wapens te ontwikkelen”. Meer dan honderd medewerkers hebben de brief ondertekend.

Een woordvoerder van Microsoft heeft tegenover The Verge laten weten dat ze op dit moment niet op de brief wil reageren en verwijst naar een blog uit oktober 2018. Daarin staat dat interne feedback wordt gewaardeerd, maar dat Microsoft het contract met het Amerikaanse leger honoreert.

HoloLens-deal met het leger

In november vorig jaar sloot Microsoft een deal met het leger van de Verenigde staten, voor 479 miljoen dollar (429 miljoen euro). Microsoft ontwikkelt speciale toepassingen voor de HoloLens voor het leger en levert volgens het contract 100.000 exemplaren.

De HoloLens is nog niet voor consumenten beschikbaar op dit moment. Verwacht wordt dat er een nieuwe versie van de bril wordt aangekondigd op de Mobile World Congress (MWC) komende week.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/gadgets/5758158/medewerkers-microsoft-willen-dat-hololens-niet-door-leger-wordt-gebruikt.html