Door Anoniem: Voor zover ik kan nagaan test AV-Test alleen op signatures van virussen.
Dat is zoooooo nineties, in deze tijd nauwelijks iets om je echt zorgen over te maken.

Onzin, AV-Test test op vele vlakken, dat kun je ook al zien als je naar de uitslag had gekeken.

Malwarebytes stond bekend om het opruimen van bepaalde soorten malware infecties. Dat is iets heel anders dan een pakket dat brede bescherming biedt. Dat doet Malwarebytes zoals uit de uitslag blijkt nog lang niet in dezelfde mate als de concurrentie.

@Vandaag, 07:24 door Anoniem
Kaspersky Labs AV is zeker een uitstekend antivirus, daar is geen twijfel over. De twijfel is wel in hoeverre ze voldoende betrouwbaar zijn, ze kunnen onder druk gezet worden de omgeving waarin ze zitten.

Dat geldt overigens ook voor het merendeel van de andere merken, die hebben daarnaast ook vaak een twijfelachtige manier van het verzamelen van gegevens en data. En laten we niet vergeten dat er bij antivirus bedrijven veel mensen werken uit het voormalige oostblok (ja, toen dat nog bestond). Dus het is ook niet zo dat bijvoorbeeld McAfee of Microsoft vrij is van invloeden uit die regio. Tegenwoordig is China een nog meer suspecte leverancier van software om soortgelijke redenen.

Er zijn wel West-Europese antivius merken zoals het Spaanse Panda (wordt beticht van Scientology banden), het Duitse Avira, G Data. Maar die zijn niet zo indrukwekkend qua prestaties of wijze van omspringen met data.