Een Amerikaanse hogeschool is begin december het doelwit van aanvallers geworden, die via malware meer dan 800.000 dollar wisten te stelen. Het Cape Cod Community College heeft inmiddels 300.000 dollar weten terug te halen. De infectie via de niet nader genoemde malware vond plaats via e-mail.

De malware wist bankgegevens te stelen waarmee er 800.000 dollar van de rekening van de school werd overgemaakt. Van dat bedrag is 300.000 dollar teruggehaald. De school werkt samen met de bank om ook de rest van het bedrag terug te krijgen. Volgens een woordvoerder van de hogeschool begon de aanval met de uitval van internet. In eerste instantie werd gedacht dat het om een storing ging, maar later bleek het om een aanval te gaan.

Naar aanleiding van de malware-aanval heeft de school alle harde schijven vervangen. Ook zal er meer cybersecuritytraining aan personeel en studenten worden gegeven en zijn er plannen om meer in beveiligingssoftware te investeren. Op deze manier wil de school herhaling voorkomen, zo meldt de Boston Globe.