Epic Games, het bedrijf achter het schietspel Fortnite, zou in 2018 een winst van 3 miljard dollar (ruim 2,6 miljard euro) hebben gehaald.

Dat zegt een anonieme ingewijde tegen TechCrunch. Epic Games heeft tegenover de Amerikaanse nieuwssite niet op het cijfer gereageerd.

Fortnite is in 2018 uitgegroeid tot de populairste online game. Eind november hadden 200 miljoen spelers zich voor de game aangemeld. Op het populairste moment waren 8,3 miljoen mensen tegelijk online aan het spelen.

Het spel maakt gebruik van het zogenaamde battle-royalegenre. In deze spelvariant worden honderd spelers op een locatie geplaatst, waarna zij het tegen elkaar opnemen. De speler die als laatst overblijft, heeft gewonnen.

Fortnite is gratis te spelen, maar Epic Games verdient toch geld aan het spel door middel van zogenoemde microtransacties (kleine aankopen). Spelers kunnen bijvoorbeeld het uiterlijk van hun personage aanpassen of een dansbeweging kopen.

Naast Fortnite is Epic Games ook het bedrijf achter het spel Gears of War en achter de Unreal Engine, software die gebruikt kan worden om 3D-werelden te creëren, bijvoorbeeld voor games en virtual reality.

https://www.nu.nl/games/5652863/maker-van-schietspel-fortnite-boekt-3-miljard-dollar-winst-in-2018.html