Telefoonmaker zou zijn opvouwbare telefoon in het derde kwartaal van 2019 uitbrengen. Het bedrijf focust zich eerst op de ontwikkeling van een telefoon met 5G-ondersteuning.

Veel details over de opvouwbare smartphone zijn er nog niet, schrijft ETNews op basis van anonieme bronnen. Het is nog niet duidelijk hoe de telefoon eruit gaat zien en wat de naam wordt.

Concurrenten zoals Samsung en Huawei hebben al een opvouwbare telefoon aangekondigd, maar ook die toestellen zijn nog niet volledig getoond. De fabrikant Royole heeft al wel een vouwbare telefoon laten zien.

LG zou begin januari ook op techbeurs CES een nieuwe smartphone presenteren. Daarbij gaat het naar verluidt om de Q9, een telefoon in het lagere prijssegment. De LG Q9 krijgt een 6,1 inch-scherm en een Qualcomm Snapdragon 660-processor. Daarnaast zou het toestel voorzien zijn van 4GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslag en een 3.000 mAh-accu.

LG G8 en apart 5G-model

Het nieuwe toptoestel van LG, de G8, zou in maart verschijnen. Deze smartphone volgt de LG G7 ThinQ van dit jaar op. Van de G8 wordt volgens ETNews verwacht dat hij een dieptesensor krijgt. Dat is bijvoorbeeld handig om bij foto’s te bepalen wat op de voor- en achtergrond staat.

De LG G8 krijgt nog geen ondersteuning voor 5G, blijkt uit het bericht. De smartphonefabrikant brengt na de G8 met een apart toestel op de markt dat wel 5G-ondersteuning biedt. Daarmee kan gebruik worden gemaakt van sneller mobiel internet.

https://www.nu.nl/mobiel/5654330/lg-presenteert-opvouwbare-telefoon-in-zomer-2019.html