geen museumjaarkaarthouders hier??

Als dat wel het geval was dan wist je dat deze maatregel onzin was!!

Sinds vorig jaar is de museumjaarkaart veranderd omdat er misbruik van werd gemaakt.
Voor die tijd had de museumjaarkaart geen pasfoto op de kaart.
En daar musea niet controleerden op gegevens maar op het feit of er gegevens op de kaart stonden geschreven kon daar misbruik van worden gemaakt door voornamelijk rbnb verhuurders.

Deze verhuurders schaften dan een museumjaarkaart aan maar gebruikten deze zelf niet.
Waar de kaart wel voor werd gebruikt?
Om mee te adverteren, verblijf inclusief museumjaarkaart.

Die jaarkaart hopte dan van museum tot museum
alleen wel zonder de eigenaar.
In plaats daarvan reizend in de handjes van de rbnb toerist.

Daarom lijkt dat onderzoek onzinnig.
Het legt tegelijkertijd ook iets anders bloot, namelijk de twijfelachtige argumentatie voor invoering van een kaart met pasfoto.
Als dat immers zo’n belangrijke reden was had je die ook kunnen gebruiken in het verweer naar de belasting dienst: geen pasfoto aanwezig, zwakke controle dus niet bruikbaar :

Hee, in 2014 zat er geen pasfoto op de kaart en werd er volgens ons massaal misbruik van gemaakt, tenminste dat hoorden we van musea die zelf te belazerd waren om op de aanwezige persoonsdata te controleren (naam vergelijke met meegebrachte legitimatie).

Er is volgens deze publiek bekende historie dus een zeer hoge ON-aannemelijkheid dat de gangen van een houder zouden kunnen worden getraceerd.
Kaart uitgeleend, kaart laten liggen in het nl huisje, kaart tijdelijk kwijt geweest, kaart lang kwijt geweest, kaart weer gevonden bij de balie van een druk museum, kaart …

De controle op de houder van de kaart was matig en is matig en daarmee geen garantie dat de plek waar de kaart is gescand een signaal is dat de geregistreerde eigenaar ervan daar ook daadwerkelijk was.

Opmerkelijk dat bij het principiele verweer de eigen marketing argumenten voor verandering van de kaart niet zijn meegenomen.