De Japanse minister Yoshitaka Sakurada kwam recent in opspraak, nadat hij zei nog nooit een computer te hebben gebruikt. Nu stelt hij “niet heel bekend te zijn” met cybersecurityproblemen.

“Mijn baan als minister bestaat vooral uit het voorlezen van antwoorden op vragen van wetgevers zonder fouten te maken”, zei de minister tijdens een debat in het Parlement. Dat schrijft de Japan Times.

Volgens het bericht had de 68-jarige minister tijdens de bijeenkomst ook problemen met het voorlezen van die antwoorden. Daarnaast snapte hij vragen van wetgevers niet goed en gaf hij naar verluidt enkele ongepaste antwoorden.

Sakurada zei eerder deze maand dat hij nog nooit een computer had gebruikt. “Ik heb sinds mijn 25ste levensjaar personeel geïnstrueerd”, aldus de minister. “Daarom heb ik geen computers gebruikt.”

Niet veel later kwam hij daar op terug. “Thuis gebruik ik geen computer”, zei Sakurada. “Maar op kantoor gebruik ik het natuurlijk voor meerdere werkzaamheden.”

Tijdens de bijeenkomst deze week kwam de minister daar nog eens op terug door te zeggen vaak een smartphone te gebruiken.

https://www.nu.nl/tech/5591024/japanse-minister-van-cybersecurity-niet-heel-bekend-met-cybersecurity.html