Socialmediaplatform Instagram krijgt een functie die moet voorkomen dat gebruikers mogelijk beledigende berichten bekijken. Dit gebeurt door het filteren van aanstootgevende woorden, zinnen en emoji’s, schrijft Instagram woensdag in een blogpost.

Instagram zegt dat de functie het onder andere moeilijker moet maken voor geblokkeerde personen. Het komt voor dat deze opnieuw contact proberen op te nemen met degene die hen heeft geblokkeerd. Dit doen zij bijvoorbeeld door het aanmaken van nieuwe accounts om de blokkade te omzeilen.

Het filter kan aan- en uitgezet worden in de privacyinstellingen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor gebruikers om zelf aan te geven welke woorden, zinnen of emoji’s zij willen vermijden. Persoonlijke berichten die geblokkeerde woorden bevatten komen in een apart mapje terecht, waar gebruikers kunnen beslissen of zij het bericht willen openen of niet.

De nieuwe functie wordt in de komende weken uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Een woordvoerder van moederbedrijf Facebook bevestigd tegenover NU.nl dat de functie in de loop van de komende maanden ook in Nederland wordt uitgerold.

Source