Google heeft de afgelopen jaren meer dan 300.000 ontwikkelaars geholpen bij het beveiligen van meer dan 1 miljoen Android-apps in de Google Play Store. Vijf jaar geleden lanceerde het bedrijf het Application Security Improvement Programma, dat ontwikkelaars tips geeft om veiligere apps te ontwikkelen.

Zodra een Android-app wordt aangemeld voor de Google Play Store voert Google een scan uit. Er wordt dan naar verschillende soorten kwetsbaarheden gezocht. Zodra de scan een probleem aantreft wordt de ontwikkelaar gewaarschuwd en krijgt die advies om het euvel te verhelpen. App-ontwikkelaars moeten deze problemen eerst oplossen voordat de app in de Play Store gepubliceerd kan worden.

Sinds het programma begon heeft Google naar eigen zeggen meer dan 300.000 ontwikkelaars geholpen met het verbeteren van meer dan 1 miljoen apps. Vorig jaar kregen 30.000 ontwikkelaars hulp bij het beveiligen van meer dan 75.000 apps. Google heeft het programma inmiddels verder uitgebreid en apps worden nu ook onderzocht op kwetsbaarheden als SQL Injection, gelekte third-party inloggegevens en verschillende scriptingaanvallen.