Google heeft de domeinnaam Duck.com overhandigd aan de privacyzoekmachine DuckDuckGo, zo hebben beide partijen bekendgemaakt. De domeinnaam was sinds 2010 eigendom van Google nadat het On2 Technologies overnam, dat de domeinnaam daarvoor bezat.

Sindsdien wees Duck.com naar de zoekmachine van Google, tot ergernis van DuckDuckGo. Volgens de privacyzoekmachine zou dit DuckDuckGo-gebruikers verwarren. Vorige week werd bekend dat de domeinnaam in handen van DuckDuckGo was gekomen. “We zijn blij dat Google heeft besloten om Duck.com over te dragen aan DuckDuckGo. Dit maakt het eenvoudiger voor mensen om DuckDuckGo te gebruiken”, zegt DuckDuckGo-ceo Gabriel Weinberg tegenover Elliot Silver.

Google laat weten dat het het eigendom en de rechten van duck.com heeft overgedragen aan DuckDuckGo. Of DuckDuckGo hiervoor heeft betaald laten beide partijen niet weten. Duck.com wijst nu naar DuckDuckGo.com. De privacyzoekmachine werd tien jaar geleden gelanceerd. Het maakt geen profielen van gebruikers, slaat geen ip-adressen op en logt geen gebruikersgegevens.

Image