Vraag- en antwoordsite Quora is gecompromitteerd. Mogelijk zijn er gegevens van 100 miljoen Quora-gebruikers uitgelekt. Daarvoor waarschuwt Adam D’Angelo, CEO en mede-oprichter van Quora, op het eigen blog.

Afgelopen vrijdag werd ontdekt dat een derde partij ongeautoriseerde toegang tot een van de Quora systemen heeft verkregen. Hoe dit precies is gebeurd, wordt nog onderzocht. Er wordt rekening mee gehouden dat er namen, e-mailadressen, versleutelde wachtwoorden en data van gelinkte netwerken van mogelijk 100 miljoen gebruikers zijn uitgelekt. Ook niet-publieke vragen en directe berichten van en aan gebruikers zijn mogelijk in handen van de kwaadwillenden gekomen.

Quora zegt gebruikers van wie de data is uitgelekt, te zullen informeren. Zij zullen een nieuw wachtwoord moeten aanmaken. Ook geeft het platform aan zo transparant mogelijk te willen zijn over gecompromitteerde systemen, over het onderzoek dat is gestart naar de oorzaak van de hack en wat gebruikers zelf kunnen doen.

“Het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat dergelijke incidenten niet plaatsvinden en daarin hebben we gefaald”, schrijft D’Angelo. “Om het vertrouwen van gebruikers te behouden, moeten we heel hard werken om dit in de toekomst te voorkomen.”