Vorig jaar zijn bij een aanval op interieurwebsite Houzz de gegevens van zo’n 49 miljoen gebruikers gestolen. Het gaat om e-mailadressen, namen, ip-adressen, geografische locatie en gesalte gehashte wachtwoorden of links naar socialmediaprofielen die werden gebruikt om gebruikers in te loggen.

De aanval vond vorig jaar maart plaats, maar werd pas in december bij Houzz bekend. De interieurwebsite waarschuwde gebruikers eind januari dat een “ongeautoriseerde derde partij” toegang tot een bestand met gebruikersgegevens had gekregen. Toen was het aantal getroffen gebruikers nog onbekend, alsmede welke gegevens er nu daadwerkelijk waren buitgemaakt.

De gestolen e-mailadressen zijn nu aan Have I Been Pwned toegevoegd, een zoekmachine waarmee gebruikers in meer dan 7,7 miljard gestolen records kunnen zoeken of hun data ooit bij een website is gestolen. Van de 49 miljoen gestolen e-mailadressen was 69 procent al via een ander datalek bij Have I Been Pwned bekend.

Houzz biedt allerlei diensten, informatie en producten voor het ontwerpen en inrichten van woningen. De app van Houzz, die meer dan 10 miljoen installaties heeft, werd in 2016 tijdens de eerste Google Play Awards door Google tot de beste Android-app uitgeroepen.