De Amerikaanse toezichthouder FTC heeft tijdelijk een bedrijf gesloten dat zich bezighield met het oplichten van mensen via helpdeskfraude. Verreweg de meeste slachtoffers waren ouderen. Het bedrijf maakte gebruik van online advertenties die waren gericht op internetgebruikers die hulp zochten bij het achterhalen van hun e-mailwachtwoord.

Via de advertenties werden gebruikers gevraagd om hun naam, e-mailadres en telefoonnummer op te geven. Telemarketeers van het bedrijf gebruikten deze informatie om de gebruikers in kwestie te benaderen. Daarbij deden ze zich voor als partners van bekende bedrijven zoals AOL of Yahoo. Of ze claimden dat deze bedrijven niet langer bestonden en geen klantenservice meer boden.

De telemarketeers lieten gebruikers weten dat hun problemen waarschijnlijk werden veroorzaakt door malware. Zo probeerden de marketeers toegang tot de computers van hun slachtoffers te krijgen. Zodra een gebruikers toegang had verleend lieten de marketeers zogenaamde diagnostische tests zien waaruit zou blijken dat er problemen met de computer waren.

Om de zogenaamde problemen op te lossen moesten slachtoffers onnodige reparatiediensten en anti-virussoftware afnemen. Via bangmakerij werd ook geprobeerd om aanvullende diensten te verkopen die wel 40 dollar per maand kostten. Slachtoffers die dergelijke diensten wilden opzeggen werd 150 dollar in rekening gebracht. Volgens de FTC heeft het bedrijf de regels voor telemarketing en wetgeving om online consumenten te beschermen geschonden. Bij het aanpakken van het bedrijf kreeg de FTC hulp van Microsoft en Verizon Media.