Een beschermingsmaatregel tegen fingerprinting die de ontwikkelaars van Tor Browser hebben ontwikkeld wordt ook aan Firefox toegevoegd. Via fingerprinting kunnen adverteerders en trackers aan de hand van eigenschappen van het systeem van een internetgebruiker een profiel maken.

Zo kan er naar de schermresolutie of de resolutie van geopende vensters worden gekeken. Een gemaximaliseerd venster geeft bijvoorbeeld informatie over de resolutie van de monitor van de gebruiker. Daarnaast kunnen niet gemaximaliseerde vensters een sterke correlatie geven tussen twee tabs in hetzelfde venster. Met name als gebruikers hun browservenster hebben gesleept kan er een aparte resolutie ontstaan.

Om te voorkomen dat gebruikers op deze manier kunnen worden geprofileerd is een techniek genaamd letterboxing ontwikkeld. Hierbij wordt er stapsgewijs een marge aan het geopende venster toegevoegd die voor alle gebruikers hetzelfde is. Het fingerprintingscript zal hierdoor de verkeerde generieke waarde doorgeven. De maatregel is nu al in een testversie van Firefox te proberen en zal naar verwachting in Firefox 67 verschijnen die voor 14 mei staat gepland.

Tor Browser is op Firefox gebaseerd en in het verleden zijn er vaker privacyinstellingen van Tor Browser aan Firefox toegevoegd. Internetgebruikers kunnen via browserleaks.com controleren welke informatie hun browser prijsgeeft, waaronder de schermresolutie.