De FBI heeft een 20-jarige verdachte opgepakt met het alias “WantedbyFeds” voor het uitvoeren van ddos-aanvallen en versturen van valse bommeldingen naar scholen. Volgens het Amerikaanse minister van Justitie was de man onderdeel van een groep genaamd Apophis Squad.

De groep verstuurde e-mails naar duizenden scholen in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten waarin met bomaanslagen en schietpartijen werd gedreigd. Vanwege de bommeldingen besloten verschillende scholen tot ontruiming over te gaan. Verder voerde de groep ddos-aanvallen uit tegen de systemen van instellingen en bedrijven en wisten ze websites te defacen. De verdachte kan tot een gevangenisstraf van maximaal 80 jaar worden veroordeeld.

Daarnaast heeft de Amerikaanse openbare aanklager een 19-jarige Brit wegens de aanvallen aangeklaagd. De Brit werd afgelopen december in Groot-Brittannië veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar. Na zijn gevangenisstraf daar moet hij zich ook voor de Amerikaanse rechter verantwoorden. In de VS kan hij een gevangenisstraf van maximaal 65 jaar krijgen.