Mac-gebruikers die naar een vpn-oplossing zoeken kunnen nu ook voor WireGuard kiezen. De eerste Mac-versie van de nieuwe cross-platform vpn-oplossing is in de Mac App Store verschenen. WireGuard is naar eigen zeggen sneller, eenvoudiger en bruikbaarder dan IPSec.

Ook zou het beter moeten presteren dan de populaire vpn-oplossing OpenVPN. Het aantal regels code van WireGuard is veel kleiner dan dat van andere vpn-protocollen, wat het eenvoudiger uit te rollen, te gebruiken en te auditen zou moeten maken. Een Linux-versie van WireGuard bestaat al sinds vorig jaar. De afgelopen maanden hebben ontwikkelaars ook een macOS-versie ontwikkeld, die nu is gelanceerd.

“Dit is nieuwe software, en er zullen zeker problemen zijn”, zegt ontwikkelaar Jason Donenfeld. Hij merkt op dat er ook een Windows-versie van WireGuard in ontwikkeling is en dat die een zelfde interface als de macOS-versie zal hebben. Het WireGuard-team schrijft voor Windows een nieuwe TUN-driver. Deze driver wordt gebruikt voor het opzetten van de vpn-tunnel. Donenfeld merkt op dat deze nieuwe “Wintun” driver veiliger en sneller zal zijn dan de OpenVPN TUN-driver die op het moment veel wordt gebruikt.