De officiële Linux-website linux.org is afgelopen vrijdag enige tijd gecompromiteerd geweest. De beheerder Mike McLagan wijt het incident aan openbare whois-informatie het ontbreken van tweefactor-authenticatie op zijn domein beheerdersaccount.
Een cybervandaal wist afgelopen vrijdag in te breken op het registrar-account van McLagan bij Network Solutions.

Daar wist de vandaal de DNS-gegevens van linux.org aan te passen en om te leiden naar een eigen website. Bezoekers van de Linux-site kregen vrijdag enige uren de boodschap ‘G3T 0WNED L1NUX N3RDZ’ te zien, inclusief een onsmakelijke foto en een protest tegen transgenders, waarschijnlijk omdat een van de Linux-ontwikkelaars transgender is.

Tegenover The Register verklaart McLagan dat de data op de server onaangetast is. Wel werden naast linux.org ook linux.com, linuxonline.com en linuxhq.com offline gehaald door de hacker.

McLagan wijt het incident onder meer aan de openbare whois-gegevens waarin een e-mailadres van de administratief beheerder staat. Hij vermoedt dat de hacker is binnengedrongen in die Yahoo-mailbox die in de whois staat en zo een nieuw wachtwoord bij Network Solutions-accounts heeft aangevraagd. McLagan steekt de hand ook in eigen boezem en zegt dat met het gebruik van multifactor-authenticatie dit nooit zou zijn gebeurd.