Een Belgische man die vorig jaar een laptop stal en uiteindelijk kapot sloeg deed dit naar eigen zeggen om zijn privacy te beschermen. De verdachte vond de laptop in een verloren rugtas op het station van Veurne. Hij nam de computer mee naar huis en zette daar zijn eigen gegevens op.

Het slachtoffer van de diefstal had nog steeds toegang tot het iCloud-account dat op zijn laptop werd gebruikt en kon zo allerlei foto’s zien die door de verdachte op de computer waren geplaatst. De Belgische politie had de man verzocht om langs het politiebureau te komen. Vervolgens ging de man met enkele agenten naar zijn huis om de laptop op te halen.

Bij zijn woning aangekomen sprintte de verdachte naar binnen en probeerde de agenten buiten te sluiten, aldus de openbare aanklager. De man rende naar boven en sloeg voor de ogen van de agenten de laptop kapot. “Ik kon die laptop toch niet teruggeven? Daar stonden intussen mijn persoonlijke gegevens op, die mag hij niet krijgen. Ik moest mijn privacy beschermen”, aldus de verdachte tegenover de rechter. De man werd veroordeeld tot een werkstraf van 75 uur en een boete van 800 euro. Ook zal hij het slachtoffer 1638 euro vergoeden, zo laat Het Laatste Nieuws weten.