En wat doen we eraan? “Nada, nic, niets”. Overgaan tot de orde van de dag om dit door nitwits steeds te laten herhalen.
Steeds op oude thema’s voortbordurende stommigheden.

Incompententie, ondergewaardeerd personeel, te laag betaald, too big to fail corporaties. Eigenlijk zijn alle goedkope excuses al “tig” keer op en nog doet men er bijkans niets aan. Hoe lang loopt het paard al achter de wagen? BDI, hoort u mij?

Net als bij het onveilig coderen met behulp van PHP, zelfs met een cheat sheet ernaast. En we leiden ze er nog voor op ook om hier mee door te gaan. Versie proliferatie, configuratiefouten, encryptie van onveilig naar veilig ingesteld, onbeveiligde blobs aan het internet gehangen, sub-domeinen, die ineens als ze gratis zijn niet meer van jou blijken (afraid dot org ellende). Onzichtbare cloud-onveiligheid. Geen best policies geset. Instellingen radicaal verkeerd ingesteld. Waar zijn de toezichthouders, waar blijven de grote boetes? Hier zou je handelsoorlogen moeten gaan voeren om een beetje normale beveiliging voor de globale burger af te dwingen. Men wil het kennelijk niet. Vraagt u zich maar af waarom eigenlijk bijft het op Internet het Wilde Westen?

Kennelijk is een “security through obscurity” omgeving een heerlijk moeras voor grote data-graaiers, zodat hun core busines en scheve praktijken niet gelijk voor het grote publiek duidelijk worden. Hoe krijg je hier nog ooit scheef recht gebreid?

Big Tech houdt ons allemaal gegijzeld met hun NSA etc.