Een 51-jarige vrouw uit Hoogvliet is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan vijf voorwaardelijk, wegens het wegsluizen van 1 miljoen euro van bouwmarkt Karwei naar een ‘internetliefde’. De vrouw verzorgde de boekhouding van Karwei, waar zij al 32 jaar werkzaam was.

De vrouw had via internet een nieuwe “liefde” leren kennen. In werkelijkheid was het een oplichter die de vrouw om geld vroeg. Eerst maakte ze al haar eigen spaargeld naar hem over, een bedrag van zo’n 30.000 euro. Vervolgens verduisterde ze 1 miljoen euro van Karwei. De vrouw had de man nooit in het echt gezien. Ze had hem één keer via Skype gesproken.

Toch geloofde ze dat de man het geld zou terugbetalen. De vrouw, die eerder in een civiele zaak werd veroordeeld om het geld terug te betalen, heeft inmiddels 40.000 euro aan de bouwmarkt terugbetaald, zo meldt RTV Rijnmond. Het Openbaar Ministerie had een gevangenisstraf van 2 jaar geëist. Bij het bepalen van de strafmaat hield de rechter er rekening mee dat de vrouw ook slachtoffer was geworden en volledig had meegewerkt met het onderzoek.