Een 19-jarige Britse tiener die achter bommeldingen en ddos-aanvallen zat is in Groot-Brittannië veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar. De tiener verstuurde e-mails naar duizenden scholen in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten waarin met bomaanslagen werd gedreigd.

Vanwege de bommeldingen besloten verschillende scholen tot ontruiming over te gaan. Ook dreigde hij met een bomaanslag tegen een vlucht van United Airlines. Toen het vliegtuig op het vliegveld van San Francisco landde voerden de Amerikaanse autoriteiten een grote veiligheidsoperatie uit. Hierbij moesten alle 295 passagiers aan boord blijven. Dit veroorzaakte zowel problemen voor reizigers als financiële verliezen voor de luchtvaartmaatschappij, zo meldt de National Crime Agency.

De tiener was ook betrokken bij het uitvoeren van ddos-aanvallen tegen allerlei organisaties. In september meldde de versleutelde e-maildienst ProtonMail dat het de autoriteiten bij het opsporen van de tiener had geholpen, waarbij het bedrijf ook zijn naam in een blogposting noemde. ProtonMail was doelwit van de aanvallen van de tiener. De Brit is nu veroordeeld voor het doen van de valse bommeldingen, maar volgens ProtonMail zullen er mogelijk nog aanvullende aanklachten volgen, alsmede een mogelijke uitlevering aan de Verenigde Staten.