Softwareontwikkelaar Piriform heeft een nieuwe versie van CCleaner Pro uitgebracht die nu over een updatetool voor andere software beschikt. CCleaner is software om cookies, tijdelijke bestanden, surfgeschiedenis, logbestanden, applicatiedata en andere bestanden mee te verwijderen en heeft miljoenen gebruikers.

De betaalde versie biedt nu een “Software Updater” die gebruikers voor verouderde en ongepatchte software op het systeem waarschuwt. Daarnaast kunnen gebruikers vanuit de interface de programma’s in kwestie updaten. Dit moet het eenvoudiger voor gebruikers maken om hun software up-to-date te houden.

Piriform voerde een aantal maanden geleden een onderzoek uit naar het updategedrag van gebruikers. Tachtig procent noemde het installeren van updates “zeer” en “erg” belangrijk. Toch negeerde echter zestig procent de herinneringen om te updaten en tien procent installeerde nooit updates totdat ze gedwongen werden. De voornaamste reden voor het niet installeren van updates dat deelnemers noemden is dat ze eerst hun werkzaamheden op de pc willen afronden en daarna het updaten vergeten.

Image