De Amerikaanse koffieketen Caribou Coffee heeft klanten gewaarschuwd dat hun creditcardgegevens mogelijk zijn gestolen nadat aanvallers toegang tot de kassasystemen kregen. Op 28 november van dit jaar ontdekte de koffieketen via de eigen monitoringssystemen verdachte activiteit op het netwerk.

Vervolgens werd er een securitybedrijf ingeschakeld dat vaststelde dat aanvallers toegang tot de kassasystemen en creditcardgegevens van klanten hadden gekregen. In de waarschuwing aan klanten laat Caribou Coffee weten dat van 28 augustus tot 3 december de systemen van 265 vestigingen in de Verenigde Staten gecompromitteerd zijn geweest. Aanvallers hebben zo toegang kunnen krijgen tot creditcardnummer, verloopdatum en beveiligingscode van klanten die in deze periode bij de betreffende vestigingen zijn geweest.

Hoe de aanvallers toegang tot de systemen wisten te krijgen laat Caribou Coffee niet weten. Wel stelt de koffieketen dat het aanpassingen gaat doorvoeren om toekomstige aanvallen tegen het netwerk te voorkomen en zal het de betalingssystemen verbeteren om de gegevens van klanten te beschermen Caribou Coffee is één van de grootste luxe koffieketens in de VS en is in tien landen actief (pdf).