Het Britse parlement heeft interne documenten van Facebook in beslag genomen. Damian Collins, de voorzitter van een Britse parlementscommissie die onderzoek doet naar privacy, spreekt van een “buitengewone stap”.

De documenten zouden informatie over Facebooks beslissingen omtrent privacy bevatten, meldt The Guardian. Onder de bestanden zouden ook e-mails tussen topmensen, waaronder directeur Mark Zuckerberg, zitten.

Het Britse parlement heeft Zuckerberg meerdere malen gevraagd om te getuigen. Ook is het land initatiefnemer van een internationale privacycommissie die Facebook wil verhoren. Ook aan het verzoek van deze commissie weigert de Facebook-oprichter tot nu toe gehoor te geven.

Facebook kwam begin dit jaar onder vuur te liggen na de onthullingen rondom het databedrijf Cambridge Analytica. Dit bedrijf wist persoonlijke informatie van Facebook-gebruikers in handen te krijgen, die vervolgens werden gebruikt voor politieke reclame in de Verenigde Staten.

In oktober kreeg Facebook een boete van 500.000 pond (omgerekend 565.000 euro) voor nalatigheid omtrent de bescherming van persoonlijke gegevens van Facebook-gebruikers. Het bedrijf wil de boete aanvechten.

https://www.nu.nl/internet/5593028/brits-parlement-neemt-interne-documenten-van-facebook-in-beslag.html