Het benzinetekort aan de Amerikaanse oostkust als gevolg van de ransomware-aanval op de Colonial Pipeline Company is aan het afnemen, maar de situatie is nog altijd niet hersteld. De afgelopen dagen zaten duizenden tankstations zonder brandstof, mede door Amerikanen die op grote schaal benzine en diesel hamsterden en het feit dat er geen brandstof werd geleverd. Op het hoogtepunt moesten zestienduizend tankstations nee verkopen aan klanten.

Zaterdag meldde de Colonial Pipeline dat de werking van de pijplijn is hersteld en het brandstof weer met miljoenen liters per uur wordt vervoerd. Toch zal het nog wel even duren voordat de volledig ‘supply chain’ is hersteld, laat het bedrijf tegenover persbureau Reuters weten. Zo zou in Washington D.C zo’n zeventig procent van de tankstations nog altijd zonder brandstof zitten, aldus cijfers van GasBuddy.

Colonial Pipeline exploit negenduizend kilometer aan pijpleidingen en is verantwoordelijk voor 45 procent van de brandstofvoorziening van de Amerikaanse oostkust. Volgens Amerikaanse media heeft het bedrijf de aanvallers achter de ransomware-aanval bijna 5 miljoen dollar losgeld betaald voor het ontsleutelen van de bestanden.

Image

Source