Apple heeft onlangs een malafide app uit de App Store verwijderd die erin is geslaagd om door de controle van Apple te komen. De app deed zich voor als hartslagmeter. De ‘hartslag’-app liet gebruikers hun vinger op de Touch ID vingerscanner leggen waarmee het programma de hartslag van de gebruiker zou meten.

Het licht van de app flikkerde vervolgens enkele keren waardoor het leek alsof er echt iets gebeurde. In werkelijkheid werd op de achtergrond een in-app aankoop geprobeerd af te ronden. De vingerscan was in feite nodig om de aankoop ter waarde van 90 dollar te autoriseren.

Gebruikers die voor deze app dezelfde vinger gebruikten die ze voor Touch ID gebruiken, konden op die manier voor 90 dollar worden opgelicht, meldt Ubergizmo.

De app is inmiddels uit de App Store verwijderd. Het is nog niet duidelijk hoe deze malafide app door de controle van Apple wist te glippen. Hoeveel mensen het slachtoffer zijn geworden van de oplichters in de korte tijd dat de app verkrijgbaar was, is ook niet bekend.