Softwareontwikkelaars met een Apple Developer-account moeten vanaf 27 februari verplicht via tweefactorauthenticatie inloggen. Volgens Apple is de maatregel nodig om de accounts van ontwikkelaars te beschermen. “Deze extra beveiligingslaag voor je Apple ID zorgt ervoor dat jij de enige bent die toegang tot je account heeft”, aldus het bericht van Apple aan ontwikkelaars.

Ontwikkelaars die tweefactorauthenticatie nog niet hebben ingeschakeld krijgen het advies dit te doen. Op deze pagina geeft Apple meer informatie over de beveiligingsmaatregel. Niet alle ontwikkelaars zijn blij met de maatregel, omdat ontwikkelaars niet altijd met hun ontwikkelaarsaccounts op hun apparaten zijn ingelogd.

Sommige ontwikkelaars vinden dat Apple ondersteuning van time-based one-time password (TOTP) zou moeten toevoegen voordat tweefactorauthenticatie verplicht wordt gesteld. Onlangs besloot een gebruiker Apple aan te klagen omdat tweefactorauthenticatie voor “economische schade” zorgt doordat het inloggen meer tijd kost.

Image