Een Apple-topman heeft tegenover klanten gereageerd op klachten over licht gebogen exemplaren van de nieuwe iPad Pro. De tablets worden met een nauwkeurigheid van 0,4 millimeter gemaakt, stelt het bedrijf.

Eerder deze week zei Apple tegen de media al dat het normaal was dat sommige exemplaren van de meest recente iPad Pro gebogen uit de doos komen. Volgens Apple is de lichte kromming het gevolg van het koelproces bij de fabricage van de behuizing.

Klanten die de nieuwe iPad Pro hebben gekocht, klaagden niet alleen op fora maar ook bij Apple. Ze kregen reactie van Apple hardware-topman Dan Ruccio, meldt MacRumors.

Ruccio schrijft dat Apple de nieuwe iPad Pro aan hogere kwaliteitseisen houdt dan voorgaande modellen. De platheid van de iPad Pro mag volgens Ruccio hooguit 400 micrometer verschillen, 400 micrometer is 0,4 millimeter.

‘iPad Pro houdt dezelfde mate van platheid’

De Apple-topman benadrukt dat de iPad Pro gedurende zijn levensduur “dezelfde mate van platheid” zal behouden. Een eventuele kromming zal dus niet erger worden, en heeft volgens Ruccio ook geen effect op de werking van de iPad Pro.

Apple belooft op een later tijdstip met een uitgebreidere verklaring te komen. Het is niet duidelijk hoeveel mensen last hebben van een gebogen iPad Pro. Ook is niet duidelijk of de kromming bij die gebruikers binnen de richtlijnen van Apple vallen.

Het bedrijf zei wel dat de iPad Pro niet vaker geretourneerd wordt dan andere producten. De kromming wordt vooralsnog niet als defect gezien. Klanten kunnen een iPad Pro wel binnen de normale retourperiode inruilen bij de verkoper. Online geldt voor het ruilen van producten in Nederland een wettelijke periode van twee weken, zonder dat opgaaf van reden nodig is.

https://www.nu.nl/gadgets/5647505/apple-gebogen-ipads-ipad-pro-overtreft-standaard-platheid.html