Apple-medeoprichter Steve Wozniak wil graag dat Apple met een opvouwbare iPhone komt. “Ze zijn niet leidend als het gaat om opvouwbare telefoons en dat baart mij zorgen want ik wil graag een opvouwbare telefoon”, zegt Wozniak tegen Bloomberg.

“Apple is al vrij lang en voortrekker op gebieden zoals Touch ID, Face ID en gemakkelijk betalen met de telefoon”, zegt Wozniak. Maar qua opvouwbare telefoons speelt Apple geen voortrekkersrol, vindt Wozniak die Apple in 1976 samen met Ronald Wayne en Steve Jobs oprichtte.

Samsung kondigde vorige week zijn eerste opvouwbare telefoon aan, de Galaxy Fold. Dagen daarna onthulde Huawei de opvouwbare Mate X, en toonde Oppo een prototype van zijn opvouwbare telefoon. De toestellen van Samsung en Huawei verschijnen later dit jaar, voor prijzen van rond de 2.000 euro.

Wozniak is toch optimistisch over de toekomst van Apple, nu het bedrijf zich meer richt op andere markten naast de iPhone. “Ze zijn gewoon zo succesvol geworden met de iPhone en dat was lange tijd hun hele business”, aldus Wozniak.

Wozniak verliet Apple uit onvrede

Wozniak werkte tot 1985 voor Apple, waarna hij vertrok omdat hij vond dat het bedrijf de verkeerde kant uit ging. Hij verkocht toen ook al zijn aandelen. Mede-oprichter Ronald Wayne verkocht zijn aandelen kort na de oprichting van Apple.

Steve Jobs stopte ook in 1985 bij Apple, na wrijving met de CEO die hij zelf had aangenomen. Jobs keerde in 1997 weer terug, toen Apple aan de rand van de financiële afgrond stond. Hij wist het bedrijf met de iMac en iPod weer succesvol te maken.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/mobiel/5762631/apple-oprichter-steve-wozniak-wil-opvouwbare-iphone.html