Een Amerikaanse man heeft Apple aangeklaagd omdat het bedrijf gebruikers niet de optie biedt om tweefactorauthenticatie uit te schakelen. Daardoor zou het bedrijf de persoonlijke tijd van gebruikers verspillen en hen zo “economische schade” toebrengen.

Volgens de aanklacht kunnen gebruikers na het inschakelen van tweefactorauthenticatie en het verstrijken van de “grace period” van twee weken de beveiligingsmaatregel niet meer uitschakelen. Apple stelt op de eigen website dat dit bewust wordt gedaan omdat sommige features in de laatste versies van iOS en macOS deze beveiligingsmaatregel vereisen. De klagende Amerikaan stelt dat gebruikers hierdoor twee tot vijf minuten langer kwijt zijn bij het inloggen.

Tevens staat in de aanklacht vermeld dat miljoenen gebruikers de dupe van Apples beleid zijn. Door het niet kunnen uitschakelen van tweefactorauthenticatie zou Apple verschillende Amerikaanse wetten overtreden. De klager wil nu een financiële vergoeding van Apple. MacRumors laat weten dat de aanklacht vol dubieuze beschuldigingen staat die in sommige gevallen helemaal niet kloppen.

Image