Apothekersketen Benu, de grootste keten van apotheken in Nederland, blijft toch contant geld accepteren. Dat laat de Consumentenbond weten. Eerder deze maand meldde de apothekersketen op de eigen website dat het vanaf 1 februari 2019 alleen nog maar pinbetalingen zou accepteren.

Een aantal apotheken accepteerde al geen contant geld meer, aldus de aankondiging. Volgens Benu zou met pinbetalingen de kans op een overval kleiner zijn en gaan transacties sneller. De Consumentenbond was niet blij met het plan om alleen nog maar pinnen toe te staan.

“Vaak zijn juist kwetsbare groepen de dupe van dit soort maatregelen. Bijvoorbeeld sommige ouderen die niet goed overweg kunnen met een pinpas, en ook consumenten die met contant betalen grip op hun uitgaven willen houden. Deze mensen kan en mag je niet uitsluiten. Contant geld is een wettig betaalmiddel, dat gewoon geaccepteerd moet worden”, zegt Bart Combée, directeur Consumentenbond. De organisatie benaderde Benu, dat vervolgens van het plan afzag.