De makers van battle-royalegame Apex Legends hebben sinds het uitbrengen van het spel ruim 355.000 spelers op PC verbannen, omdat zij valsspeelden. Dat meldt Respawn Entertainment in een update op Reddit.

Respawn gebruikt een programma genaamd Easy-Anti-Cheat om valsspelers op te sporen. De ontwikkelaar zegt alles op alles te zetten om het spel “gezond” te houden voor alle spelers. Het is niet duidelijk hoe er precies wordt valsgespeeld.

De ontwikkelaar wil meer maatregelen treffen. Zo wordt samengewerkt met experts om valsspelers tegen te houden en wordt een rapporteerfunctie aan de PC-versie van de game toegevoegd, zodat spelers valsspelers kunnen melden.

Details over de strengere aanpak tegen de valsspelers willen de makers niet kwijt. “We houden onze strategie grotendeels geheim, zodat kwaadwillenden geen omwegen kunnen bedenken om onze aanpassingen te omzeilen.”

Apex Legends kampt ook met een probleem waarbij spelers constant spammen bij het kiezen van een personage en het selecteren van een bestemmingspunt als het spel begint. Na de constante vraag om aandacht, verbreken de spelers de verbinding. Respawn zegt aan een oplossing te werken.

Eerder deze week bleek dat vijftig miljoen mensen Apex Legends hebben gespeeld in de eerste maand nadat het spel uitkwam. In de game worden zestig spelers in teams van drie op een eiland gedropt. Daarna moeten zij wapens en bepantsering vinden om vijandelijke teams uit te schakelen. Het team dat het langst overleeft, wint.

https://www.nu.nl/games/5781465/apex-legends-bant-355000-pc-spelers-vanwege-valsspelen.html