Google gaat makers van Android-apps dwingen hun iconen voor apps vierkant te maken. Andere vormen voor apps, zoals cirkels, zijn vanaf 24 juni niet meer toegestaan.

Met de nieuwe richtlijnen wil Google de weergave van Android-apps in zijn appwinkel consistenter maken en de Play Store een “frissere” uitstraling geven.

Tot op heden kunnen makers van apps hun iconen verschillende vormen geven, zoals cirkels, sterren en rechthoeken. Dat konden zij doen door hun app deels een transparante achtergrond te geven.

Vanaf 24 juni moeten alle apps een vierkant icoon met afgeronde hoeken hebben. Apps die op dat moment niet aan die richtlijn voldoen, worden door Google voorzien van een witte achtergrond die deze richtlijn automatisch afdwingt.

Apps moeten vanaf juni een vierkante vorm hebben. Apps die niet aan de eis voldoen, krijgen automatisch een witte achtergrond. (Afbeelding: Google)

De aanpassing geldt alleen voor het Android-besturingssysteem op smartphones en tablets. De richtlijn geldt niet voor iconen op de Android-versie voor smartwatches, televisies en infotainmentsystemen in auto’s.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/apps/5793264/android-krijgt-vanaf-juni-verplicht-vierkante-iconen-voor-apps.html