De Amerikaanse overheid is van plan meer te investeren in kunstmatige intelligentie (AI). Dat heeft een overheidsmedewerker aangekondigd tegenover Reuters.

President Donald Trump zal de papieren voor het initiatief op maandag tekenen. Hiermee wordt van overheidsinstanties gevraagd om meer geld te steken in het onderzoeken, trainen en promoten van AI.

De American AI Initiative moet onderzoeksinstanties die kunstmatige intelligentie ontwikkelen toegang geven tot meer overheidsdata, die weer in de AI-software geladen kan worden. Ook moet personeel worden voorbereid op de introductie van AI en hoe dat de werksituatie kan veranderen.

Het is nog niet bekend hoeveel geld er in het initiatief gestoken zal worden. Wel worden instanties opgeroepen om beter bij te houden wat ze precies in kunstmatige intelligentie investeren.

Steeds meer investeringen in kunstmatige intelligentie

Steeds meer instanties investeren in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. De technologie wordt gezien als de volgende grote stap voor technologie.

Google-topman Sundar Pichai beschreef AI eerder nog als “belangrijker dan bijvoorbeeld vuur en elektriciteit”. De zoekgigant vestigde in juli vorig jaar een AI-team in Amsterdam.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/internet/5735607/amerikaanse-overheid-gaat-investeren-in-kunstmatige-intelligentie.html