De Amerikaanse retailgigant Amazon zou werken aan een dienst waarmee gebruikers online games kunnen spelen.

Het bedrijf is in gesprek met game-uitgevers om hun titels via het platform aan te bieden, meldt The Information op basis van twee anonieme ingewijden.

Met een online gamingdienst kunnen gebruikers games spelen, zonder de daarvoor benodigde hardware aan te schaffen. Een spel wordt op die manier bijvoorbeeld ook beschikbaar voor pc’s zonder hoge processorkracht.

Ook Microsoft en Google werken aan hun hun eigen online gamingdienst: respectievelijk xCloud en Project Stream. Samen met Amazon domineren de twee bedrijven de markt voor de verhuur van servercapaciteit, die zij kunnen gebruiken om hun online gamingdienst kunnen aanbieden. 

In 2014 kocht Amazon al de streamingsdienst Twitch. Met dit videoplatform kunnen game-liefhebbers volgen hoe anderen een game spelen.

Volgens een bron van The Information wordt de online gamingdienst van Amazon op zijn vroegst in 2020 beschikbaar. Hoe duur een abonnement op de dienst wordt, op welke apparaten gebruikers kunnen spelen en welke games beschikbaar zullen zijn, is niet bekend.

https://www.nu.nl/games/5676437/amazon-ontwikkelt-online-gamingdienst.html