De Noorse aluminiumproducent Norsk Hydro is nog altijd niet hersteld van een ransomware-infectie waardoor het gisteren verschillende fabrieken moest stilleggen en op handbediening moest terugvallen. Dat laat het bedrijf in een update op Facebook weten.

Hydro is één van de grootste aluminiumproducenten ter wereld. Gisteren werden verschillende bedrijfsonderdelen door de ransomware getroffen. Het bedrijf zegt dat het de hoofdoorzaak heeft gevonden en bezig is met een plan en proces om de it-systemen te herstarten. Op dit moment is het echter nog onduidelijk hoelang het precies gaat duren voordat alle systemen zijn hersteld en weer volledig operationeel zijn. Het is ook nog onduidelijk wat de operationele en financiële impact van de aanval zijn.

De ransomware waardoor Hydro is getroffen wordt LockerGoga genoemd. Rik Fergusson van anti-virusbedrijf Trend Micro laat weten dat deze ransomware het wachtwoord van alle gebruikersaccounts wijzigt. De Noorse autoriteiten zijn inmiddels een onderzoek naar de aanval gestart.

Image