Apples nieuwe versie van de AirPods moeten aankomende lente verschijnen. De draadloze oordoppen zouden meer grip krijgen, zodat ze beter in oren van gebruikers blijven hangen.

De AirPods bieden naar verluidt verbeterde bastonen. Ook komen ze in het zwart beschikbaar, schrijft MySmartPrice op basis van eigen bronnen. Op dit moment zijn ze alleen in het wit verkrijgbaar.

Uiterlijk zou de nieuwe versie nauwelijks verschillen van de huidige AirPods. Wel zouden ze voorzien zijn van een nieuwe griplaag, waardoor de doppen beter moeten blijven hangen. Toen de originele AirPods uitkwamen, was een veelgehoorde angst dat ze uit oren zouden vallen.

De nieuwe AirPods worden volgens geruchten voorzien van gezondheidsfuncties, zoals een hartslagmeter. De accu zou even lang meegaan als die van de eerste versie.

Apple werkt daarnaast al sinds 2017 aan de AirPower, een oplaadmat om een iPhone, Apple Watch en AirPods mee op te laden. De mat is al enkele keren uitgesteld wegens vermeende productieproblemen. Volgens MySmartPrice verschijnt de AirPower komende lente. Tegelijkertijd moet een nieuw oplaaddoosje op de markt komen waarmee AirPods draadloos geladen kunnen worden.

https://www.nu.nl/gadgets/5735838/airpods-met-meer-grip-en-airpower-oplaadmat-verschijnen-in-lente.html