Advocaat David L. Hecht wordt online geïmiteerd door iemand die onder zijn naam e-mails verstuurd. Op die manier zou de e-mailer proberen een rechtszaak over dansjes in Fortnite te verstoren.

Hecht waarschuwt in een persbericht voor de nepmails. In de berichten werd een poging gedaan de rechtszaken te staken.

In een nepmail werd het Amerikaanse copyrightbureau gevraagd om een eerder verzoek voor copyright op dansbewegingen alsnog af te keuren, omdat het initiatief gamebedrijven “kapot” zou proberen te maken.

Hecht stapte samen met meerdere artiesten naar de rechter, omdat dansjes van deze artiesten in de populaire game zitten. Daarmee schendt het spel hun auteursrecht, aldus de artiesten.

Auteursrecht op Fresh Prince-dans afgewezen

Afgelopen week werd een copyrightverzoek van acteur Alfonso Ribeiro op een dans afgekeurd. Hij stapte eerder met Hecht naar de rechter omdat zijn dansje uit The Fresh Prince of Bel-Air in de game zit.

De advocaat benadrukt dat Backpack Kid en Orange Shirt Kid er al in zijn geslaagd om hun dansjes bij het Amerikaanse copyrightbureau vast te leggen. Daarnaast probeert Hecht het verzoek van Ribeiro alsnog goed te laten keuren.

https://www.nu.nl/games/5752377/advocaat-iemand-probeert-fortnite-danszaak-te-ondermijnen-met-nepmails.html