Een 20-jarige Amerikaanse man die meerdere ddos-diensten aanbood die naar verluidt miljoenen ddos-aanvallen uitvoerden heeft in de Verenigde Staten schuld bekend. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie. De man beheerde zeker zeven websites die tegen betaling ddos-aanvallen uitvoerden.

De ddos-diensten waren van augustus 2015 tot november 2017 operationeel. Eén van de diensten, ExoStresser, claimde dat het meer dan 1,3 miljoen ddos-aanvallen had uitgevoerd die voor bijna 110.000 uur downtime bij slachtoffers hadden gezorgd. Eén van de aanvallen was gericht tegen een Amerikaans schooldistrict. De aanvallen zorgden ervoor dat niet alleen de systemen van het schooldistrict offline gingen, ook zeventien andere organisaties die dezelfde infrastructuur deelden werden hierdoor getroffen.

Volgens het ministerie van Justitie verdienden de Amerikaan en zijn handlanger meer dan 550.000 dollar via de ddos-diensten en advertenties voor andere aanbieders van dergelijke diensten. Wanneer de rechter in deze zaak vonnis zal wijzen is nog niet bekend.