Een 21-jarige Amerikaan die twee jaar lang verschillende ddos-diensten op internet aanbood is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 13 maanden. Ook moet de man 543.000 dollar die hij met de diensten verdiende en tientallen servers die hij hiervoor gebruikte afstaan.

De man was verantwoordelijk voor ExoStresser, QuezStresser, Betabooter, Databooter, Instabooter, Polystress en Zstress. Via de diensten konden gebruikers tegen betaling allerlei ddos-aanvallen tegen websites laten uitvoeren. De aanvallen hadden niet alleen invloed op de aangevallen organisaties, maar ook op andere partijen die geen doelwit waren, zo stelt het Amerikaanse openbaar ministerie.

Een ddos-aanval die eind 2016 op een schooldistrict in Pittsburgh werd uitgevoerd verstoorde niet alleen de computersystemen van het schooldistrict, maar raakte ook de systemen van zeventien andere organisaties die van dezelfde infrastructuur gebruikmaakten, waaronder andere schooldistricten en lokale overheid.

De ddos-diensten van de man werden van augustus 2015 tot en met november 2017 aangeboden. Eén van de diensten claimde meer dan 1,3 miljoen ddos-aanvallen te hebben uitgevoerd en voor meer dan 109.000 uur aan downtime bij slachtoffers verantwoordelijk te zijn geweest.

Source