Een phishingmail die afkomstig leek van MijnOverheid heeft afgelopen weekend 361 Nederlanders verleid om in te loggen met DigiD.
In de e-mail stond de boodschap dat er een bericht van MijnOverheid klaarstond om gelezen te worden. Slachtoffers moesten op een link drukken om via DigiD in te loggen en het bericht te lezen. En 361 mensen hebben dat gedaan, vertelt een Logius-woordvoerder aan NU.nl. Logius is de beheerder van DigiD en MijnOverheid.

De mensen die probeerden in te loggen vanuit de phishingmail, hebben hun DigiD-inloggegevens naar criminelen gestuurd. De slachtoffers hadden echter kunnen herkennen dat het om een nepmail ging want volgens Logius staat er in e-mails van MijnOverheid nooit een link om te klikken, juist om phishing te voorkomen.

De getroffen accounts zijn inmiddels allemaal geblokkeerd, aldus de woordvoerder. Volgens de organisatie zijn er geen signalen dat de accounts op enige manier zijn misbruikt.

De slachtoffers worden per brief of telefonisch op de hoogte gesteld van het feit dat ze in een phishingmail zijn getrapt.